Siirry suoraan sisältöön

Vastuullisuus on monia asioita: päästötöntä energiaa, paikallista yhteistyötä ja sujuvaa arkea

Naantalin Energia on sitoutunut kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen. Se näkyy toiminnassamme ja asiakkaiden arjessa monin tavoin. Olemme mukana tuottamassa tuulisähköä, pidämme sähkönjakelun mahdollisimman häiriöttömänä, teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten kanssa ja kannustamme järkevään energiankäyttöön.

Naantalin Energia Puhuri Tuulimyllyt - tuulivoimalaitoksia

Naantalin Energia on jo vuosia edistänyt päästöttömän energian tuotantoa ja käyttöä. Tuulisähkön osuus myymästämme energiasta on kasvanut voimakkaasti: vuonna 2015 tuulisähkön osuus oli pari prosenttia, kun se nykyisin on jo noin 15 prosenttia. Myymämme tuulisähkö on täysin tuulivoimalla tuotettua ja alkuperätakuulla varmennettua.

Olemme osakkaana Katternö Kraft -tuotantoyhtiössä, joka rakentaa ja operoi omia, pääosin Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevia tuulivoimapuistojaan muun muassa Puhuri Oy:n kautta. Suuri osa tuulisähköstämme syntyy näiden tuulivoimaloiden avulla. Loput tuulisähköstä hankimme sertifikaatteina Pohjoismaisesta sähköpörssistä.

Tulevaisuudessa haluamme edelleen kasvattaa ekologisen tuulisähkön osuutta. Puhuri Oy:llä onkin suunnitteilla uusia tuulivoimapuistoja, joiden rakentamisesta päätetään lähivuosina.

Lisäksi osallistumme aktiivisesti energianeuvontaan ja energiansäästövinkkien jakamiseen. Niitä löytyy nettisivuiltamme, uutiskirjeistä sekä kaksi kertaa vuodessa ilmestyvästä, jokaiseen talouteen jaettavasta asiakastiedotteesta. Meiltä voi myös lainata kulutusmittarin, jolla saa tarkkaa tietoa yksittäisen laitteen sähkönkulutuksesta.

Paikallista yhteistyötä

Yksi vahvuuksistamme on aina ollut paikallisuus. Paikallisena yrityksenä pystymme reagoimaan nopeasti ja täsmällisesti muuttuviin tilanteisiin ja mahdollisiin häiriöihin sähkönjakelussa. Tämä on tärkeää sekä asukkaille että alueen yrittäjille, joiden hyvinvointi ja toiminta riippuu toimivista sähköistä.

Pienen ja paikallisesti toimivan energiayhtiön valtti on häiriötön sähkönjakelu, mikä on saavutettu pitkäjänteisellä työllä ja investoinneilla. Sähköverkon laajentamisella ja korjaamisella voimme taata asukkaille ja yrityksille toimivan arjen: Naantalin Energian alueella sähkökatkot ovat huomattavasti keskimääräistä lyhyempiä. Naantalin Energian omistaa Naantalin kaupunki, joten jokainen tehty investointi toimii myös kaupungin hyväksi

Paikallisuus ja vastuullisuus näkyvät myös muussa toiminnassamme. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä muun muassa koulujen ja paikallisten urheiluseurojen kanssa. Tuemme paikallisia seuroja ja opetamme vastuullista ja järkevää energian käyttöä nuorille

Olemme myös kiinnittäneet huomiota erityisesti asiakaspalveluun ja riittävään tiedottamiseen. Meidät saa kiinni puhelimella ja sähköpostilla ja toimistollamme voi tulla käymään. Verkkosivuillamme on valtavasti informaatiota, ja tietoa löytyy myös Facebook-sivun kautta. Lisäksi online-palvelusta kaikki asiakkaamme näkevät tietoa omasta sähkönkulutuksestaan hyvinkin tarkasti.


Hyvää toukokuun jatkoa!

Pasi Haarala
toimitusjohtaja

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä