Siirry suoraan sisältöön

Tietoa sähköurakoinnista

Sähkösuunnittelu on tärkeä osa rakennuksen suunnittelua.

Sähköistysratkaisujen valinta vaikuttaa merkittävästi rakennuksen toimivuuteen, energiatalouteen ja myös sen arvoon. Hyvä etukäteissuunnittelu ja harkinta takaavat toivotun lopputuloksen sekä sähkön ja laitteiden energiatehokkaan käytön.

Varsinaisen sähkösuunnitelman tekee sähkösuunnittelija tai suunnitelmia tekevä sähköurakoitsija. Hyvän sähkösuunnitelman perusteella on helppo pyytää ja vertailla asennuksen urakkatarjouksia. 

Sähköurakoitsijan kanssa tehdään kirjallinen sopimus, jossa on otettu huomioon kaikki sähköurakointiin liittyvät yksityiskohdat. Urakkasopimuksessa kannattaa mainita urakoitsijalle kuuluvasta käyttöönottotarkastuksesta sekä uusien sähkölaitteiden ja -asennusten käytön opastuksesta. Tarkastuksesta syntyvä pöytäkirja, laitteiden käyttöohjeet ja talon piirustukset on hyvä tallettaa mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Sähköasennuksia saavat tehdä vain Turvatekniikan keskuksen eli Tukesin valvomat urakoitsijat. Omakotitalon sähkötöitä saa tehdä urakoitsija, jolla on sähköpätevyys 1 tai 2 (tai aiemmat A-, B- tai C-urakointioikeudet). 

Työmaalla sähkötöiden valvoja seuraa urakoitsijan työn laatua ja katsoo, että käyttöönottotarkastus ja sovittu käytön opastus toteutuvat.

Maksullisen varmennustarkastuksen tekevät Tukesin nimeämät valtuutetut tarkastajat tai tarkastuslaitokset.

Lisätietoa sähköistyksestä löydät sähköala.fi -sivustolta.

Kysy lisää!

Verkostopäällikkö
Jarno Ala-Kokko,
puh. (02) 436 2912

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä