Siirry suoraan sisältöön

Sähkösopimus omaan tarpeeseen

Kuluttaja saa vain yhden sähkölaskun, jos hän on ostanut sähkön samasta yhtiöstä, joka huolehtii myös verkkopalvelusta. Jos kuluttaja taas haluaa valita sähkön myyjäksi muun kuin verkkopalveluyhtiön, tulee laskuja kaksin kappalein. Sähköyhtiöt tarjoavat kuluttajille erityyppisiä sopimuksia, joissa sähkön hinta määräytyy eri perusteilla. Naantalin Energia tarjoaa kotitalouksille yleisimmin seuraavia sopimuksia:

  • Yleissähkössä sähkön hinta on sama vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta. Se soveltuu parhaiten vähän sähköä käyttäville talouksille.
  • Kausisähkössä hinnoittelu perustuu vuoden- ja vuorokaudenaikaan: se on yöllä halvempaa kuin päivällä, ja kesällä halvempaa kuin talvella. Kausisähkö soveltuu parhaiten talouksiin, joiden sähkön kulutus on suurempaa.
  • Tuulisähkö on täysin tuulivoimalla tuotettua, uusiutuvaa, puhdasta ja päästötöntä energiaa. Tuulisähköä voi ostaa yleis- ja kausisähkönä kahden vuoden määräaikaisena sopimuksena.
  • Spot-sähkössä sähkön hinta vaihtelee tunneittain. Sähkön hinta on pohjoismaisen sähköpörssin tuntihinta lisättynä Naantalin Energian veloittamalla välityspalkkiolla ja perusmaksulla.

Lähteet:

Naantalin Energian sivut
Hyvä tietää sähkömarkkinoista (Energiateollisuus ry, Fingrid Oyj)
Energiaverotus (Valtiovarainministeriö)

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä