Hoppa till innehåll

Naantalin Energia i korthet

Naantalin Energia är ett lokalt eldistributionsbolag. Bolaget som grundades år 1912 och ägs av Nådendals stad erbjuder förmånliga och högklassiga eltjänster i närområdet med hjälp av ett partner- och leverantörsnätverk.

I tillägg till eldistributionen upprätthåller Naantalin Energia ett högklassigt elnät i Nådendal. Med en över hundraårig historia bakom sig och en erfaren arbetsstyrka på 14 personer tillgodoser Naantalin Energia behoven hos en varierad kundkrets av hushålls- och industrikunder. 

Naantalin Energias starkaste sida är bolagets engagemang i det lokala samhället där vi verkar. Personalen utbildas i kundorientering och deras kunskap om regionen är i en klass för sig, vilket gör det möjligt för oss att betjäna kunderna på ett säkert och effektivt sätt. Våra kunder drar nytta av fördelarna hos en mindre organisation som erbjuder personlig betjäning och lyssnar på kunderna. Naantalin Energia upprätthåller låga kostnadsnivåer och är den konkurrenskraftigaste aktören i området.

Nätbaserade lösningar i framtiden

För närvarande köper vi 85–90 procent av vår energi från den nordiska elbörsen NordPool. Resterande 10–15 procent produceras genom med vind-, trä- och torvenergi från finländska Katternö Kraft Oy Ab, där Naantalin Energia år 2014 köpte en produktionsandel på cirka 4,3 megawatt. I 2010 fattade vi beslutet att investera i kärnkraft via Fennovoima – en ny aktör inom den finska energiproduktionen.

Naantalin Energia började år 2011 installera fjärravlästa elmätare [Automatic Meter Reading (AMR) systems] och mätarna finns nu installerade hos samtliga kunder. Med hjälp av AMR kan vi betjäna våra kunder bättre med nätbaserade lösningar. 

Det är viktigt för oss att fortsätta utveckla vårt utbud utifrån kundernas behov och vi strävar därför efter att bibehålla vår lokala konkurrenskraft och fortsätta vara innovativa i vårt tjänsteutbud. Vår kärnmålsättning är att tillhandahålla enkla och behändiga tjänster som kunderna kan använda hemifrån. 

Pasi Haarala, verkställande direktör:

”Med betoning på pålitlighet strävar vi efter effektiv energihantering genom att betjäna våra kunder professionellt, konsekvent säkerställa förmånliga priser, främja rationell energianvändning och söka miljövänliga lösningar närhelst det är möjligt. 

Även om vi är ett lokalt fokuserat bolag har vi också planer på att så småningom expandera till grannkommunerna för att utöka verksamheten.”

Kontakta oss:

Kaivokatu 22
21100 Nådendal

Postadress:
PL 33
21101 Nådendal

tel: (02) 436 2900

e-mail: förnamn.efternamn
(at)naantalinenergia.fi

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Kontakta oss