Siirry suoraan sisältöön

Terveisiä Naantalin asuntomessuilta!

Naantalin asuntomessuilla on aurinkoinen tunnelma ja aurinkoenergia kiinnostaa montaa kävijää. Olen messuilla näytteilleasettajana Naantalin Energian pisteellä, yhtiön älymuuntajan vieressä. Pisteellä työskennellessä pääsen tapaamaan monia messuvieraita ja keskustelemaan sähkön tuottamisesta erityisesti aurinkoenergian näkökulmasta. Messuilla vieraiden lisäksi muiden näytteilleasettajien kanssa käydyt keskustelu ovat hedelmällisiä. Työpäiväni koostuu monien keskusteluiden lisäksi älymuuntamomme, koko Lounatuulen alueen ja aurinkovoimalan esittelystä sekä pisteen valmistelusta aamuisin ja sen sulkemisesta messujen sulkeuduttua.

Eva Maria Haarala

Naantalin Energian lisäksi pisteellä on myös Sun Solarin ja OptiWatin esittelijöitä. Tämä on rikastuttanut omaa työskentelyä, sillä olen päässyt oppimaan erilaisista energiantuottamis- ja latausmuodoista eri alojen osaajilta. Aamuisin avaan esittelytelttamme ja asettelen kaikki valmiiksi messupäivää varten. Asetan valmiiksi myös näytön, josta voi seurata reaaliajassa aurinkovoimalan tuottoa. Päivät menevät nopeasti, sillä pisteellämme käy paljon energiasta kiinnostuneita. Päivääni kuuluu myös näytteilleasettajille järjestetty kattava lounas. 

Vierailen työpäivien aikana myös asunnoissa. Käyn keskimäärin katsomassa yhtä asuntoa päivässä, joten messujen loputtua olen kiertänyt kaikki asunnot. Messualue on rakennettu hienosti osaksi luontoa. On upeaa, miten ympäristö on pysynyt omanaan ja se näkyy alueen toteutuksessa. Tähän mennessä nähdyistä asunnoista nrot 15. Wing ja 24. Palokärki ovat omia suosikkejani. Wing on toteutukseltaan yksilöllinen ja siellä luonto tulee kuin osaksi taloa isojen ikkunoiden ja rakennuksen sisustuksen myötä. Palokärki kiinnitti huomioni erityisesti sen sisustusratkaisuilla sekä avaralla sisätilalla. 

Naantalin Energian pisteellä kävijät ovat kiinnostuneita erilaisista ratkaisuista mitä aurinkoenergiapuiston toteuttamisessa on hyödynnetty. Kävijöitä kiinnostaa rannassa olevien aurinkopaneelien tuotto, jota voi tarkkailla pisteellämme. Moni myös innostuu mahdollisuudesta nähdä älymuuntamomme sisälle. Aurinkovoimalaa kehutaan erityisesti siitä näkökulmasta, että sen nähdään edustavan tulevaisuuden ratkaisuja. Messuvieraat ovat iloisia kesäpäivästä nauttivia kävijöitä, jotka hakevat inspiraatiota messualueelta oman kodin toteutuksiin. Moni messuvieras kehuu aluetta kokonaisuutena erityisesti sen sijainnin takia ja koska alueella on näkyvissä aitoa luontoa eikä esimerkiksi vain kasvatettua nurmikkoa. 

Asuntomessuilla näytteilleasettajana olen saanut kokea monta hyvää kohtaamista niin messuvieraiden kuin muiden näytteilleasettajien kanssa. On hienoa päästä kokemaan asuntomessut juuri Naantalissa ja samalla nähdä messuista myös työntekijän puoli. 

Messuterveisin

Eva-Maria Haarala

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä