Siirry suoraan sisältöön

Liikevaihto kasvoi ja tulos kääntyi plussalle

Tilinpäätöksemme vuodelta 2023 hyväksyttiin 16. huhtikuuta pidetyssä yhtiökokouksessa. Koko yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuonna runsaat kuusi prosenttia 11,9 miljoonaan euroon. Kasvu johtui pääosin siitä, että urakointiliiketoiminta oli hyvässä vauhdissa sekä sähkön siirto- ja myyntihinnat nousivat. Koko yhtiön tilikauden tulos kääntyi voitolliseksi noin 0,6 miljoonaan euroon tilikauden 2022 isojen tappioiden jälkeen. Sähkönmyynnin ja tuotannon tulos jäi kuitenkin tappiolliseksi.

Lähivuodet ovat olleet toimialallamme kyllä merkilliset ja monenlaiset muutokset ja vaihtelut ovat tulleet arkipäiväksi: sähkön hintavaihtelut, tuuli- ja aurinkovoimatuotannon luja kasvu, hankinnan hintariskit, pandeamia sekä sotatilanne, joka vaikutti muun muassa raaka-aineiden ja energian kustannuksiin. Onneksi koko Naantali kasvaa, eikä sähkön käytössä ei ole ollut suurta vähenemää. Nämä antavat tukevaa pohjaa omaan toimintaamme.

Investointimme olivat viime vuonna merkittävät, noin 2,5 miljoonaa euroa. Laajensimme sähköverkostoa ja korjasimme olemassa olevaa verkostoa. Myös uuden Saharannan luolaan tulevan sähköaseman suunnittelutyö edistyi. Lisäksi investoimme koneisiin, kalustoon, tuotanto-osuuksiin ja järjestelmiin. Tänä vuonna kokonaisinvestoinnit ovat noin 2,1 miljoonaa euroa.

Uusi sähköasema rakennetaan Saharannan luolaan Naantalin Sataman alueen viereen, nykyisen Satamatien alle. Rakentaminen alkaa osin jo tämän vuoden syksyllä, mutta työ painottuu kuitenkin ensi vuoteen. Sähköasema on valmis vuoden 2026 kesällä.

Saharannan luolaan rakennettava sähköasema ja Luolalaan, Fingridin kytkinasemalle johdettava 110 kilovoltin maakaapeli ovat meille lähivuosien suurin investointi, kaikkiaan yli seitsemän miljonaa euroa! Yhdessä ne parantavat merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta koko Naantalin alueella. Isoissakin häiriöissä saamme näin tärkeän rengasyhteyden keskustan, teollisuuden ja sataman alueille.

Tilinpäätös 2023 lyhyesti:

  • Naantalin Energian liikevaihto kasvoi 6,3 prosenttia 11,9 miljoonaan euroon, ja tilikauden tulos oli noin 0,6 miljoonaa euroa.
  • Naantalin Energian tilinpäätös on jaettu kolmeen: sähkönmyynti ja tuotanto, sähköverkkoliiketoiminta sekä urakointi:
  • Sähköverkkoliiketoiminnan liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes kuusi prosenttia 4,8 miljoonaan euroon. Tilikauden tulos oli 1,1 miljoonaa euroa.
  • Sähkönmyynti- ja tuotantoliiketoimintojen liikevaihto nousi hieman ja oli 6,2 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos oli -0,5 miljoonaa euroa.
  • Urakointiliiketoiminnan liikevaihto kasvoi eniten eli 88 prosenttia 0,9 miljoonaan euroon. Tilikauden tulos oli noin 30 000 euroa.

Aurinkoista, vaikkakin viileää, kevään jatkoa!

Pasi Haarala
toimitusjohtaja

    Naantalin Energia verkkoalue kartta

    Ota yhteyttä