Siirry suoraan sisältöön

Tuulivoiman suosio kasvaa vuosi vuodelta

Tuulivoiman merkitys Suomen sähköntuotannolle on merkittävä. Tuulivoimaloita onkin rakennettu viime vuosina vauhdilla – vuoden 2023 lopussa Suomessa oli 1 601 toiminnassa olevaa tuulivoimalaa. Tuulivoiman suosio on kasvanut joka vuosi myös Naantalin Energian asiakkaiden keskuudessa.

Motivan mukaan Suomen tuulivoimalat tuottivat vuonna 2023 sähköä 14,4 terawattituntia. Kokonaisuudessaan hiilidioksidivapaan sähkön osuus Suomen sähköntuotannosta oli viime vuonna jo 94 prosenttia.

Tuulivoiman rooli Suomen energiaomavaraisuuden varmistamisessa on huomattava. Sen osuus Suomen sähkönkulutuksesta oli vuonna 2023 jo 18,2 prosenttia, kun vuonna 2022 se oli 14,1 prosenttia. Tuulisähkön osuus Naantalin Energian myymästä energiasta on kasvanut vuosien varrella tasaisesti, ja nyt se on jo lähes 20 prosenttia. Myymämme tuulisähkö on täysin tuulivoimalla tuotettua ja alkuperätakuulla varmennettua. 

Hyviä tuulia Pohjois-Pohjanmaalta

Suuri osa Naantalin Energian myymästä tuulisähköstä syntyy Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevissa Puhuri Oy:n tuulivoimapuistoissa. Loput tuulisähköstä hankimme sertifikaatteina Pohjoismaisesta sähköpörssistä sekä Rajakiiri Oy:n tuulivoimapuistojen osaomistajuutemme kautta. 

Tulevaisuudessa tavoitteena on edelleen kasvattaa maltillisesti ekologisen tuulisähkön osuutta myymästämme energiasta. Puhuri Oy:llä on suunnitelmissa useita tuulipuistoja odottamassa sopivaa investointihetkeä.

Tuulivoimaloita rakennetaan ylipäätään vauhdilla, ja onkin ennustettu, että tuulisähkö tulee kattamaan 28 prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta vuoteen 2028 mennessä. Pelkästään vuoden 2023 aikana rakennettiin 212 tuulivoimalaa eri puolille Suomea. Kaikkien Suomen tuulivoimaloiden kapasiteetti oli vuoden 2023 lopussa lähes 7 000 megawattia, kun esimerkiksi vesivoiman tuotantokapasiteetti oli 3 100 megawattia.

Vaihda päästöttömään tuulisähköön

Voit helposti vaihtaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksesi tuulisähköön. Yleissähkönä tuulisähkön hinta on sama vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta. Kurkkaa lisää tuotteesta nettisivuiltamme >


Kevätterveisin, 

Pasi Haarala 
toimitusjohtaja 

Lähteet: Motiva ja Tuulivoimayhdistys


Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä