Siirry suoraan sisältöön

”Ketterästi palveleva oma sähköyhtiö on vahvuus”

Naantalilaisten yritysten tilanne on yleisellä tasolla hyvä. Yrittäjien odotukset oman yritystoiminnan kehittymisen osalta niin työllistämisen kuin liikevaihdon näkökulmasta ovat kaupungissamme viimeisimpien selvitysten perusteella varsin myönteisiä.

Taloudellisista haasteista, kuten yleisestä inflaatiosta ja erityisesti energiahintojen noususta huolimatta työllisyys on säilynyt hyvällä tasolla, tosin varovaisuutta rekrytoinneissa on näkynyt syksystä lähtien. Vaikka maailma on murroksessa ja muutoksessa, monipuolinen ja pienyrityspainotteinen yrityskantamme kykenee sopeutumaan muutoksiin hyvin. Toimitilojen ja yritystonttien kysyntä on säännöllistä, mikä lupaa sekä keskipitkällä että pitkällä aikavälillä hyvää kaupungin elinvoimaisuuden ja palvelurakenteen kannalta. Tällä hetkellä erityisesti kaupan alan hankkeita on toteutunut ja suunnitteilla useita.

Monipuolista tukea yrittäjille

Paikalliset yrittäjät odottavat kaupungilta tukea erityisesti keskinäisen verkostoitumisen mahdollistamiseen sekä yritysten yhteistyömahdollisuuksien kehittämiseen. Panostammekin kaupungin organisaatiossa yrittäjäyhteistyöhön ja yrittäjien välisen yhteistyön kehittämiseen muun muassa kuukausittain järjestettävien aamupalatilaisuuksien ja aktiivisen monikanavaisen viestinnän muodossa. Pari vuotta meillä on ollut käytössä myös yrittäjien verkostoitumisen tueksi rakennettu mobiilisovellus, joka uudistuu ja päivittyy alkuvuodesta palvelemaan entistäkin paremmin käyttäjiä.

Erityisen tyytyväinen olen siitä, että yrittäjät pitävät muun muassa vuosittain toteutettavan Varsinais-Suomen maakuntaennusteen perusteella kaupungin tarjoamia palveluita hyvinä ja yritysilmapiiriä kannustavana. Rakennusvalvonnan palvelut saavat poikkeuksetta erinomaisia arvioita yrittäjiltä. Kehittääksemme palveluita yhä paremmiksi, haluamme kuulla yrittäjiä säännöllisesti. Tämän vuoksi tapaamme säännöllisesti alueemme yrittäjäyhdistysten vastuuhenkilöitä ja mittaamme yritystyytyväisyyttä joka syksyisellä yrityskyselyllä.

Hyvät yhteydet ja toimiva infra

Vihreän siirtymän hankkeiden, kuten vety- ja kiertotalouteen liittyvien investointien osalta Naantali herättää suurta kiinnostusta. Hyvät liikenneyhteydet ja toimiva infra, kuten sähkön saatavuus ja erityisesti satama, ovat ko. hankkeiden osalta meille keskeisiä vetovoimaa kasvattavia tekijöitä. Ketterästi palveleva oma sähköyhtiö on myös eittämättä kaupungin vahvuus. Yritykset arvostavat paikallista palvelua ja nopeaa ongelmanratkaisukykyä. Erinomaisella tasolla oleva Naantalin Energian sähkön toimitusvarmuus tarjoaa yrityksille ennustettavuutta ja vakaata toimintaympäristöä harjoittaa yritystoimintaa.

Lassi Rosala

Lassi Rosala
Elinkeinopäällikkö
Naantalin kaupunki

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä