Siirry suoraan sisältöön

Valoa ja iloa jouluun!

Monet naantalilaiset ovatkin jo varmasti huomanneet, että kaupunkimme tori ja joulukadut ovat saaneet uudet kausi- ja jouluvalot. Talviaurinko-niminen valaistus syttyi jo lokakuun lopussa pihakaduksi muutetulla Tullikadulla osana Lux Gratiae -tapahtumaa. Varsinaiset jouluvalot paljastettiin joulukadun avajaisissa joulukuun alussa.

Ne Joulukuu Blogi


Valolla on ihmeellinen voima. Kun pimeää aikaa on monta kuukautta, valaistus tuottaa iloa, elämyksiä ja mukavaa tunnelmaa. Uskon, että kauniit kausivalot ovat yksi tapa taistella syksyn ja talven pimeyttä vastaan. Naantalin Energia on ollut mukana jouluvalaistuksen toteutuksessa jo useita kymmeniä vuosia. Asennamme kausi- ja jouluvalot Tullikadulle, torille sekä Puistotien alkuun. Meidän asentajiemme kautta syttyvät valot myös torin ja Itsenäisyydenpuiston joulukuusiin. Kannattaa tulla ihailemaan!
 
Jouluvalot ovat mukava yksityiskohta, mutta tärkeintä meille on häiriötön sähkönjakelu vuoden ympäri. Sähkö pyörittää yhteiskuntaa, ja vahvat verkot ovat entistä tarpeellisempia esimerkiksi sähköautojen yleistymisen vuoksi. Meidän verkkoalueellamme 85 prosenttia sähköverkoista on maan sisällä turvassa säältä ja myrskyiltä, ja sähkökatkoja on valtakunnallisesti vertailtuna poikkeuksellisen vähän. Investoimme joka vuosi noin 1,5 miljoonaa euroa sähköverkkojen ylläpitoon, laajentamiseen ja uusimiseen. Tämä varmistaa osaltaan myös joulun onnistumisen ja jouluvalojen loistamisen.
 
Joulu on merkityksellistä aikaa muutenkin Naantalin Energialle, sillä ensimmäinen sähkövalo syttyi Naantalissa jouluaattona vuonna 1912.  Suomen itsenäistymisvuonna 1917 Naantalin kaupungissa oli noin 800 asukasta ja sähköverkossa 136 mittaria. Sen jälkeen kehitys on ollut nopeaa. Nykyisin Naantalin Energian alueella on yli 7 000 sähkönkäyttöpaikkaa.
 
Joulu on rentoutumisen ja yhdessäolon aikaa. Toivotankin kaikille naantalilaisille sekä asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme iloista ja rentouttavaa ja joulua!
 

Pasi Haarala
toimitusjohtaja

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä