Siirry suoraan sisältöön

Muutto edessä? Muista huolehtia sähköasiat kuntoon

Elokuu on Suomessa vilkas muuttokuukausi. Muuttamiseen liittyy paljon muistettavaa ja suunniteltavaa aina muuttoilmoituksesta sähkösopimuksen tekemiseen. Sähkösopimus kannattaakin tehdä uuteen osoitteeseen ajoissa, jotta muuttopäivänä valot syttyvät uudessa kodissa.

Avaimet kädessä - muutto - Naantalin Energian blogi

Sähkösopimus on hyvä tehdä uuteen osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Irtisano myös vanhan asunnon sähkösopimus hyvissä ajoin ja tee samalla poismuuttoilmoitus taloyhtiölle, jotta et joudu maksamaan uuden asukkaan sähkönkulutusta.

Naantalin Energiassa sopimuksen voi tehdä kätevästi verkossa tai soittamalla asiakaspalveluun. Sähkösopimusta varten sähköyhtiö pyytää nimesi, henkilötunnuksesi, uuden kotiosoitteesi ja muuttopäivämäärän. Uuteen asuntoon pitää aina tehdä uusi sähkösopimus, vanhaa sopimusta ei voi siirtää. Jos sähkösopimuksen teko menee viime tippaan, kannattaa soittaa asiakaspalveluun. Usein sähköt voidaan saada uuteen asuntoon päivässä.

Mikäli asunnossasi ei ole etäluettavaa mittaria, ilmoita sähkömittarilukema sähköyhtiöön juuri ennen muuttoa. Joissakin taloyhtiössä sähkösopimusta ei tarvitse tehdä itse. Tällöin sähkömaksua maksetaan taloyhtiölle tai vuokranantajalle, joka on tehnyt sähkösopimuksen puolestasi. 

Muista nämä muuttaessa: 

  • Tee sähkösopimus uuteen osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. 
  • Irtisano vanhan asuntosi sähkösopimus ja tee poismuuttoilmoitus hyvissä ajoin ennen muuttopäivää.
  • Sähkösopimus voi olla voimassa samaan aikaan sekä vanhassa että uudessa osoitteessa, jos esimerkiksi remontoit uutta asuntoa ennen muuttoa. 
  • Kaikissa tapauksissa sähkösopimusta ei tarvitse tehdä itse, joten selvitä tämä, kun muutto tulee ajankohtaiseksi.
  • Uuteen asuntoon pitää aina tehdä uusi sähkösopimus, vanhaa sopimusta ei siis voi siirtää.
  • Ostaessasi kiinteistön on helpointa siirtää sähköliittymä kaupan yhteydessä uudelle omistajalle ja merkitä liittymä osaksi kauppakirjaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta eikä siirry automaattisesti kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle.

Elokuisin terveisin,
Pasi Haarala
Naantalin Energia toimitusjohtaja 

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä