Siirry suoraan sisältöön

Mukana naantalilaisten arjessa

Naantalin Energia on vahvasti paikallinen yritys. Siksi olemme aktiivisesti mukana yhteisömme toiminnassa – myös laajemmin kuin vain sähkön toimittajana.

Piirros jääkiekkopeli, Naantalin Energia sponsorina

Aktiivinen osallistuminen paikallisissa yhteisöissä on tärkeä osa yrityksemme vastuullista toimintaa. Olemme jo pitkään tukeneet naantalilaisia urheiluseuroja aina jalkapallosta jääkiekkoon ja muodostelmaluistelusta ringetteen. Lisäksi sponsoroimme monia aikuisten harrastusjoukkueita. Koemme, että harrastustoiminnan mahdollistaminen kaikenikäisille on tärkeää ja arvokasta työtä.

Paikallisuus näkyy myös omistuksessamme: olemme sataprosenttisesti Naantalin kaupungin omistama, jolloin myös osinkotulot kiertävät naantalilaisten hyväksi. Lisäksi maksamme veromme Suomeen ja Naantaliin, ja suurin osa henkilöstöstämme on naantalilaisia.

Parhaiten osallistumme naantalilaisten arkeen huolehtimalla siitä, että sähköjakelu on häiriötöntä, mikä onkin onnistunut verkkoalueellamme erinomaisesti.

Tietoa energiansäästöstä ja vihreistä vaihtoehdoista

Energiayhtiönä meille on tärkeää jakaa tietoa erilaisista energiansäästötavoista ja vihreän energian mahdollisuuksista. Toteutamme tätä tehtävää muun muassa viestintäkanavissamme ja tapahtumissa asiantuntijoidemme avulla.

Lokakuussa järjestettävä valtakunnallinen Energiansäästöviikko on tärkeä osa neuvontaamme. Teemme yhteistyötä Naantalin alueen koulujen kanssa toimittamalla 2. luokan opettajille alan ammattilaisten laatimia oppimateriaaleja tukemaan opetusta. Viikon tärkein tavoite on opettaa lapsille järkeviä energian käyttömuotoja. Ekotekoihin voi oppia jo nuoresta asti, kun tietoa omista vaikutusmahdollisuuksista on saatavilla.

Tulevana kesänä meidät voi löytää myös Naantalin asuntomessuilta, jonne rakennamme aurinkopaneelein varusteltua aurinkopuistoa. Haluamme esitellä, kuinka aurinkosähköllä voi itse tuottaa ekologista ja päästötöntä sähköä ja samalla säästää sähkölaskussa.

Ympäristöystävällisyys ja vihreiden valintojen tekeminen ovat mahdollisia meille kaikille. Jokaisella teolla on merkitystä, oli kyse sitten turhien valojen sammuttamisesta, kimppakyydin hyödyntämisestä, siirtymisestä tuulisähkön käyttäjäksi tai sähkö- ja hybridiautoilijaksi.

Paikalliselle energiayhtiölle vastuullisuus on ruohonjuuritason toimintaa, pieniä tekoja, joilla voi kuitenkin olla iso merkitys.
 

Helmikuisin terveisin,
 
Pasi Haarala
Naantalin Energian toimitusjohtaja

Naantalin Energia verkkoalue kartta

Ota yhteyttä